onsdag den 17. oktober 2007

Microsoft og OpenSource

Så skete det - Open Source Initiative (OSI) godkender to licenser forfattet af Microsoft som værende OK efter deres standard. Se evt. denne blog om beslutningen.

Det er ikke kommet uden forudgående diskussion, og der er ingen tvivl om, at der var været en slem kamel at sluge for mange. Microsoft har dog vist sig villige til at høre på kritik, og selv navngivningen (som jeg tidligere kommenterede på) er blevet mere dækkende.

Betydningen af dette kommer vi nok til at snakke længe om - er det i virkeligheden et udspekuleret angreb fra det onde imperie - et forsøg på at underminere opensource bevægelsen med dens egne våben? Eller er det i virkeligheden Microsofts erkendelse af nederlag til tonerne af "if you can't beat them - then join them!"? Og hvis vi ikke længere kan elske at hade Microsoft, hvem skal vi så elske at hade?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hade er nu sådan et stærkt ord, men i mangel af bedre, så lad os blive ved med at bruge det.

Det at Microsoft har fået godkendt to licenser gør dem da ikke specielt meget bedre, end de altid har været? Licenserne kan være ret ligegyldige, så længe der ikke er nogen, som bruger dem.

Jeg kan ikke forestille mig, at Microsoft vil benytte deres nye licenser til noget af større betydning som f.eks. Windows API'et eller lignende.

Så længe Microsoft bliver ved med at spænde ben for andre, som ønsker at udvikle til Windows platformen eller forbedre MS's produkter, fordi de ikke kan præcis det, de skal, så kan jeg ikke opfatte de licenser som andet end en gennemskuelig leflen for open source community'et for at sætte sig selv i et bedre lys.

Så efter min mening er der stadig lige stor grund til at hade Microsoft ;-)