tirsdag den 4. august 2009

Nineteen Eighty-Four?

Prølieåhseher (Daily Express - www.express.co.uk) - er det blevet 1. april igen uden at nogen har fortalt mig om det, eller er jeg havnet i parallelt univers? For det kan da ikke være sandt, vel?

2 kommentarer:

Lasse Hillerøe Petersen sagde ...

Ork, den danske VK (!) regering står skam ikke tilbage, når det gælder om at umyndig- og mistænkeliggøre borgere generelt, og forældre i særdeleshed. Tag nu bare de seneste tiltag omkring hvorvidt forældre skal give samtykke til indsamling af oplysninger om børn, og muligheden for hurtigere at tvangsfjerne børn.

/Lasse

Unknown sagde ...

Forhåbentlig ikke ved videoovervågning af hjemmet?

Jeg mener klart, at muligheden for tvangsfjernelse af børn bør være muligt i de helt specielle og ulykkelige tilfælde, hvor vi som samfund må påtage os at beskytte de svage. Min fornemmelse er desværre, at det bliver brugt alt for ofte - måske fordi at man ikke formår at give den støtte langt tidligere, som ville kunne have gjort en positiv forskel, og måske fordi, at man simpelthen er for snævertsynet til at se andre muligheder.

Men derfra og så til at tænke sig videoovervågning i hjemmet hos udsatte familier, er der godt nok langt. Hvordan kan man dog i ædru tilstand forestille sig, at det vil skabe andet end endnu mere utryghed, stress, mistillid og fremmed-/fjendtliggørelse, hvor der i forvejen er et solidt underskud?