torsdag den 16. juli 2009

EU på landkortet

I det seneste stykke tid har jeg gået og småskumlet. Det startede med den farce-agtige valgkamp til EU-parlamentet, og siden har jeg stille og roligt samlet galde til en ordentlig bandbulle over tingenes sørgelige tilstand. Jeg mener, hvad er værst? At valgets store stemmesluger bliver en ung, træt mand, som ikke rigtigt vil andet end at have landet tilbage? At dækningen i medierne ligner noget, som er en blanding imellem "Hvem vil være millionær?" og "Talent 2009" (vi manglede bare lige SMS-afstemningen, men det kommer sikkert næste gang)? At toppunktet af debatten er en diskussion om diæternes størrelse (helt ærligt, come on - det svarer til at diskutere forbruget af frimærker på en generalforsamling!)? At dagens (specielt borgerlige) politikere har så travlt med forsage deres egne meninger i jagten på de gode meningsmålinger, at man helt kommer til at savne Uffe Ellemann-Jensen?

Næh, det værste var nok, at EU er alt for vigtigt for os alle og vores hverdag, til kun at blive bragt op "fem minutter i tolv". Man kan altid strides om, hvis skylden er, og mangen en dansk EU-parlamentariker har, konfronteret med dette faktum, skudt skylden på mediernes evige jagt på ovenskriften, som kan give øgede læser- eller seer-tal. Men det er for nemt - som vores repræsentant (for vi har vel stadig repræsentativt demokrati her i landet, ikk'?), så er opgaven efter min mening ikke kun at repræsentere os i parlamentet, men i mindst lige så høj grad, at repræsentere parlamentet hos os!

...og så er det, at jeg falder over en artikel i ComputerWorld, hvor Christel Schaldemose lægger smil til det gode budskab om, at man fra parlamentarisk hold vil tage "sagen om logningsbekendtgørelsen" op med EU-kommisionen. Det er altid godt, at der er nogle til at holde "dem der bestemmer", her personificeret ved regering og folketingsflertal, i ørerne, men det bedste er nu, at det gode budskab om EU's rolle og muligheder kommer ud ... og så af alle steder endda i ComputerWorld. Godt gået, Schaldemose, agurktiden upåagtet - vi har brug for at få EU på landkortet, så mere af det, tak!

Havde jeg været socialist, så ville resultater som dette endda kunnet have vundet Schaldemose min stemme ... men træerne vokser trods alt ikke ind i himlen. :-)

Ingen kommentarer: