mandag den 7. januar 2008

Så er det vinter

Det har været en lidt forkølet og halvgået omgang, denne første vintermåned. Sne har vi ikke set meget af, og rigtig dejlig koldt, har det kun været et par dage. Men heldigvis har vi nu fået besøg af en af vores heldigvis faste vintergæster, nemlig sjaggeren.




Selvom sjaggeren skulle være blevet en dansk ynglefugl, så ser vi den kun om vinteren. "Vores" sjagger så vi den første gang denne vinter i ugen efter nytår i år, og derfor er det nok en af vores skandinaviske naboer, som er taget på en lille ferie her sydpå.

Hvis man kigger godt efter, så kan man se, at den sidder den og mæsker sig i æbler - det er den dårlige halvdel af årets høst, som jeg har smidt ud på græsplænen. Vi var ikke så heldige med opbevaringen i år, så der var meget som gik til fuglene. Den gode rest er nu kogt til saft, og efter sigende, så skulle der kunne blive gele ud af det - men det er en hel anden snak.

En anden af vores vintergæster, som vi desværre i år endnu har til gode, er silkehalen. Silkehalen er en imponerende fugl - den er udstyret med en overdimensioneret lever, for at kunne mæske sig i de måske gærede bær, uden at få mere end en lille stille plimmer på. Ham Darwin er nu ikke så dum...


Alle silkehale billederne stammer tilbage fra december 2005, og selvom man ikke kan overse dem, når de kommer pga. deres store antal, så er de kun på fransk visit. De tager et par runder i området, og ripper det undervejs stort set for alle bær.

(her ser man kun omkring 1/4-del af den samlede flok)

I flok mister de stort set enhver form for skyhed, og man kan faktisk komme endog ganske tæt på dem, specielt hvis man formår at se både kedelig og uinteressant ud (der har jeg helt naturlige forudsætninger...), men man skal være hurtig, for pludselig er de videre. Og så ser man dem næppe mere det år.

Ingen kommentarer: