tirsdag den 13. november 2007

Efterårets lyksageligheder

I vores have har der på det seneste sneget sig en række sene sorter ind. Jeg indrømmer gerne, at jeg som udgangspunkt var meget skeptisk - jordbær kommer når der er jordbærsæson, og hindbær hører også sommeren til. Og helt ærligt, hvor meget kan man trække en plantes blomstring og frugtsætning...?

Et af vores hindbær (11. oktober 2007)En hel del, tilsyneladende. Vores hindbær - en gul sort som hedder noget med "Autumn bliss" - har været det helt store hit, og her det her i starten af november stadigvæk (men mon ikke snart frosten får sat en stopper for det?). Vi har på få planter haft en forrygende høst af marmeladesøde bær, som har været lige til at spise - og det bedste af det hele er, at blomstringen har været så sen, at der ingen skadedyr har været længere.

Vores sene jordbær har derimod været en blandet fornøjelse. Der har godt nok været mange (og der kommer stadig flere), men vi har ikke fået så meget som et eneste selv. Der er nogle gæster i vores have, som ikke har noget imod at spise den modne del af et halvmodent bær, og det er svært at konkurrere med.

Ingen kommentarer: