mandag den 5. maj 2008

Reddet på målstregen

Medens vi stadig havde en vinter, som så ud til at være blevet væk, da skrev jeg et indlæg om, hvordan haven allerede så småt havde fået forårsfornemmelser under titlen Pæreskud. Dengang udtrykte jeg min bekymring for, om det nu gik godt, eller om vi ville få en ordentlig omgang nattefrost.

I bagklogskabens alt for klare lys så ved vi nu alle, at det til overmål var en bekymring, som gik i opfyldelse. Ovennævnte pæretræ blev godt og grundigt svitset, og min nye sommerfuglebusk så helt død ud. Jeg overvejede at blogge lidt om det, men fik ikke taget mig sammen - sikkert fordi at jeg godt kunne regne ud, at det bare ville blive en værre omgang klynk - og hvem gider høre på klager over ærligt og redeligt uheld?

Men nu har lyset og foråret alligevel sejret. Se bare her - mit pæretræ står og blomstrer, som det var en ren lyst - og det var jeg den sidste, som ville have troet...
Fra albummet Forår

Hvis man kigger godt efter, så kan man godt se, at nogle af kronbladene er lidt visne i kanten. Men det er virkeligt godt kommet igen - og det samme gælder min sommerfuglebusk.

Apropos vintervejr, så står det store kirsebærtræ lige nu og drysser hvide blade ud over alt og alle som kommer for nær - hvis ikke det var fordi, at temperaturen er ved at blive næsten sommerlig, så kunne det godt ligne sne.

Og da jeg var ude med kameraet, så tog jeg også lige et par billeder af blommetræet og æbletræet. Æbletræet var dengang, hvor jeg tog billederne, og det er trods alt kun et par dage siden, endnu ikke sprunget ud endnu - men det er det nu.

Hvis I vil se billeder i en bedre størrelse, så må I lige klikke på dem ... OK?

søndag den 4. maj 2008

Læsning

Jeg læste engang et interview med en person, som mente, at skrev man af efter en bog, så var det plagiat - men skrev man af efter tre bøger, så var det forskning. Jeg er ikke i gang med at skrive, men derimod med at læse, og jeg læser for tiden i tre bøger på en gang - og det er vist af alt besværligt!

Grunden til, at jeg er havnet i denne noget håbløse situation, ikke mindste det aktuelle vejr taget i betragtning, er, at jeg har fundet en virkelig spændende bog på nettet. Dels så er det faglitteratur og dels, så er det meget lidt transportabelt, så jeg har også gang i noget skønlitteratur og en "død skov" version af noget andet faglitteratur.

Den bog på nettet, som jeg er ved at tygge mig igennem, er Scala by Example, og den indeholder en eksempelorienteret introduktion til programmeringssproget Scala. "Hvorfor lige Scala?", er der sikkert en del af jer, som nu sidder og spørger jer selv. Ikke for noget specielt, er mit svar - jeg havde bare brug for at prøve noget nyt. Jeg synes lidt, at Java/C# og venner er ved at have nået så langt, som de kan komme, og at udviklingen på den front er blevet lidt ukoordineret "sådan en må vi også have" - og så lød Scala, som et spændende bud. Men jeg regner nu ikke med at komme til at skrive særligt megen kode i Scala, om nogen overhovedet.

Det er måske heller ikke så vanvittigt interessant, at netop jeg lige i denne tid kigger i retning af netop dette sprog. Det mest interessante for mig er såmænd heller ikke selve sproget - jeg er nemlig pludselig blevet meget klogere på ting som f.eks.:
  • funktionel programmering
  • currying
  • generiske typer
  • covarians og contravarians
  • lister
...bare for lige at nævne det, som jeg kunne komme i tanke om på stående fod (ok, currying skal jeg nok lige vende en gang eller tre mere inden jeg helt har styr på det - enten er det ufatteligt simpelt, eller også har jeg overset noget - og min fornemmelse siger mig, at det godt kunne være det sidste).

Jeg kan også godt lide den eksempelorienterede tilgang. Det er jo ret mange interessante ideer, som sproget prøver at give et fornuftigt bud på en implementation af, og selv hvis man ikke lige har lyst til at hænge sig i den præcise syntaks, så vil man få ganske meget ud af eksemplerne - de prøver nemlig også at forklare den bagvedliggende ide. Og det bedste af det hele for mig er, at sproget ikke ligger længere fra mit nuværende hovedsprog (Java) end at jeg faktisk allerede har kunnet bruge elementer og ideer fra bogen.

For jer hardcore dataloger derude, så er der sikkert ikke så meget at hente, men hvis du er en halvstuderet røver som jeg, og har mod på at få udvidet horisonten, så kommer ovenstående "bog" med mine anbefalinger.